Nová vlajka - Litoměřice-Ústí !

27.08.2017 19:55

V den utkání si píšeme s Honzikem zda na tento zápas vyrazíme. Nakonec mě přemlouvá a tak dáváme sraz ve 14:00 na západním nádraží v knajpě. Ještě před srazem vyzvedávám starou vlajku a rovnou i vlajku novou. 
Bohužel ještě bez vázání, ale stará dobrá izolačka postačí. 
Dáváme nějaký ten bear a po dvou a půl hodinách vysedávání se můžeme vydat na cestu ! Nesmím zapomenout na zdokumentování nové vlajky a nyní opravdu můžeme vyrazit. 

Při cestě opět vyhazuji své ponožky. Nevím proč, ale od festivalu Colours of Ostrava se to stalo mou zálibou. 
Po dvaceti minutách vystupujeme v Litoměřicích a myslím, že paní průvodčí, ale i ostatní cestujcím spadl kámen ze srdce. Menší procházkou docházíme až k zimnímu stadionu. 
Zde máme připraveno 14 volných vstupenek od klubu, takže velice moc děkujeme. Nevšímám si zda jsou nějaké prohlídky. Osobně jsem v plánu tahat pyro neměl, takže se o to nezajímám. Pouze vím o zabaveném rumu, ale o něj se postaráme ještě před začákem zápasu. 

Od úvodní vhazování se Slovan usadil v útočném pásmu domích a vytvořil si pár vyložených šancí. Po třech minutách se hra vyrovnala a hrálo se spíše ve středu kluziště. Nebezpečnou šanci měl David Merta, ale bohužel je nedotáhl do konce. V 16. minutě po střele Pavlase tečoval puk do brány domácí Komárek. 
První třetina končí 1:0 a fanoušci se jdou občerstvit. Kdo je odvážný dává si "pivko" na zimáku, ale já tohle nedávám HUMUS ! Před zimákem dopíjíme nějakou zásobu z cesty a můžeme pokračovat. 

Druhá třetina začala stejně jako dějství prvé. Náš tlak končí gólem Davida Merty. Po vyrovnání je vidět snaha zápas otočit. Stále útočíme a díky tomu dostáváme příležitost v podobě přesilové hry. Jak se říká " když nevíš co s pukem, tak prostě vystřel" a tím se podle mě řídil Patrik Husák ! Stav utkání 1:2. Domácí ještě ke konci zápasu dostávájí příležitost vyrovnat, ale naštěstí ji nevyužili. Druhá třetina končí a opět se přesouváme před stadion, kde se snažíme nějak občerstvit. 

Hned ze začátku třetí třetiny je možnost vidět hru 4 na 4, ale žádný gól. Ve 48. minutě vyrovnávají domácí na 2:2 díky dorážce Hanták. Několik šancí mělo i naše mužstvo, ale L.Sladkovský trefuje pouze tyč ! 
V 54. minutě si domácí vytvořili neskutečný tlak a po několika střelách dostává domácí do vedení J.Stříbrný. 
Vedení domácím nevydrželo příliš dlouho, protože už v 56. minutě srovnává na 3:3 P.Markulinec. Hned po vstřelené brance dostáváme příležitost přesilovky 5 na 3, kterou využívá V.Brož. 
Domácí ještě zkouší hru bez brankaře, ale ani to jim nepomohlo a zápas končí naší výhrou 3:4 ! 

Co řící k fandění ? Sešlo se nás kolem 50. Číslo na přípravu pěkné, ale o nějakém fandění se nedá ani mluvit. Proto nebudu hodnotit domácí ani hosty ! 

Závěrem bych byl rád, aby se nás co nejvíce sešlo na první zápase sezóny ve Vsetíně ! 
Pokusíme se domluvit autobus za rozumnou cenu a tak už teď piš a volej kamarádům ! 

//Suky

Kontakt

slovanultras uste-caci@seznam.cz