Takhle se derby nehraje !

22.01.2017 19:46

Po posledním zápase s Litoměřicemi dostal tento zápas úplně jiný náboj a tak jsem se rozhodl tento zápas přiblížit i fanouškům jiných táborů a také těm co na zápas nepřišli. 
Už pár dní před zápasem je jasné, že zápas bude brán jako rizikový a tak je vidět kolem stadionu mnoho četníků. Vedle hlavního vchodu dokonce stojí šestice těžkooděnců, kteří zde jsou celý zápas. Vyvěsíme naší jedinou vlajku a v tu chvíli si říkám ? Nebylo by dobré nechat udělat další vlajku ? To v kotli například nejsou nějaké skupinky co by si také nějakou nechali udělat ? Je to škoda, protože našemu sektoru by další 3-4 vlajky slušely. Zápas začíná a osobně si dneska beru na starost roli speakra ( cca na 4 minutky ) poté přichází Švehlajz a s radostí mu přenechávám své místo. Bohužel v páte minutě dostáváme první gól, který dává Ondřej Kopta. Naší hru nebudu ani hodnotit, protože dle mého názoru se derby hraje úplně jinak. Nesmím zapomenout na fanoušky Litoměřic, kteří vytahují choreografii a myslím i povedenou. 

 

Ve 14. minutě přichází naše dvojnásobné oslabení a 11 vteřin před koncem dává gól Nedvídek. Ani ne minutu na to zvyšuje už na 0:3 Valášek. Naš support v tento moment totálně upadá a nezávidím speakrovi tuto situaci. Po první třetině prohrávat o tři branky do toho vidět, že hráči ani pořádně nebojují, no není to jednoduché. O pauze se venku motá pár hostů, ale jedná o rodiny a tak není důvod se trápit. 


Na druhou třetinu docházím o dvě minutky později a jsem překvapen. Nemohu říct, že by se fandilo na 100%, ale za stavu 0:3 jsem čekal totální propadák. Jsem rád, že jsem se mýlil. Co by se dalo napsat k předváděné hře během druhé třetiny? Nic ! Bída, hnus ! Bavíme se tedy dobře fanděním, protože hlavně nesmí býti smutno ! Deset vteřin před koncem třetiny dává svůj dnešní druhý gól Ondřej Kopta a Litoměřice tak vedou již 0:4. Během pauzy proběhne klasicky soutěž ve střelbě na bránu, která je už opravdu nudná a nebylo by špatné soutěže měnit. Není to zase žádná věda. Stačí se podívat na kluby po republice případně se podívat za hranice. Lidé se začínají vracet na svá místa a může začít poslendí třetina. Fanděním se stále bavíme. Dáváme i klasicky Kroupy, které v tomto počtu vypadají solidně a je vidět, že i za nepřiznivého stavu se dá dobře zafandit. Deset minut před koncem zápasu dostáváme neoblíbeného "bůra" ! Nevadí stále se bavíme fanděním. Zápas už se tak nějak dohráva a tak i čtvrté derby s Litoměřicemi prohráváme. Balíme vlajku, mávací vlajky a během toho zdravím "kamarády" našim oblíbeným pokřikem " děvky z Hradce " . 
Před stadionem odpalujeme 5 modrých bengálů a dáváme si chorálek. Jeden z bengálů po dohoření míří směr četníci. Zkrátka někomu vypadl z ruky. Po zápase se už nic zajímavého neděje. Hosté přijeli autobusem a do toho jsou výborně hlídáni. 

Klasické hodnocení obou táborů ! 

Domácí : V kotli nás je kolem 130. Krásné číslo, ale bohužel fandí nás tak 40-50. Choreografii si na zápas si žádnou nepřipravujeme. Přeci jen blíží se play off a nedisponujeme s takovými financemi, opět škoda! Od začátku zápasu fandímě co síly stačí, na kolena nás sráží tři góly během první třetiny. Od druhé třetiny do toho dáváme opět vše a tak alespoň atmosféra odpovídá derby. Za stavu 0:5 se fanděním bavíme více než na začátku utkání. Během zápasu byly použity malé mávací vlajky a jedná velká. Po zápase odpáleno 5 bengálů.



Hosté : Do Ústí jich doráží přesně 52 (sektor hostů).Prezentují se choreografií, která dle mého názoru není špatná, ale v této disciplíně se s námi nemohou rovnat. K fandění je doprovází jeden bubeník, který do toho ani moc neřeže, proč taky ? Buben je od toho, aby držel rytmus ! Skoro celý zápas vlaje jedna vlajka. A vyvěšena je jedna menší vlajka. Je vidět, že se fanděním také baví. Po gólu na 0:5 jde do půl těla asi osm lidí a dokonce jedna slečna. Zklamán jsem z počtu hostujících. 19 km a 52 lidí ? Do toho zápas se odehrál v sobotu. Nevím co více chtěli. 



Co napsat na závěr ? Je vidět, že se dokážeme bavit fanděním bavit. Návštěva něco přes 1900 fanoušků mě také překvapila. Jen škoda, že takové návštěvy nejsou pravidelné. Tohle derby by si zasloužilo minimálně 4000-4500 fanoušků. Moje osobní přání je setkat se s Litoměřicemi jednou v play off, protože to by teprve byla ta správná párty ! 


Zdroj + další foto: www.sportyusti.cz/2017/01/22/slovan-vs-litomerice-2



//Suky

 

 

Kontakt

slovanultras uste-caci@seznam.cz