Z ostudy kabát " Vsetín-Ústí " !

11.09.2017 08:03

Již pomalu měsíc se nahlas baví, že vyrazíme na první utkání sezóny 17/18 a rovnou do dalekého Vsetína. Nejdříve se pokoušíme naplnit autobus, ale zkrátka pro lidi je 550,- za výjezd hodně. Využíváme tedy víkendové skupinové jízdenky za 679,- pro dvě osoby. Nádherná cena pojďme na to ! 

Je sobota 9.9.2017 a nás čeká hodně moc dlouhý výjezd. V 8:03 dáváme neoficiální sraz v Krijcosu. Padne nějaký ten rum a můžeme se přesunout k nádraží. Zde již stojí další skupinka, která zvolila až oficiální sraz před nádražím. Kupujeme si ve dvojicích jízdenky, kupujeme nějaké to pivo a přemisťujeme se na nástupiště. 
Vlak přijíždí i s dalšímy fanoušky. Přidáváme se tedy k nim a můžeme vyrazit směr Praha. Nesmím zapomenout na krásnou slečnu z Chlumce co si k nám přisedá po mé nabídce (s tím knírem vypadám jak Ital), chudák holka neví ke komu si přisedla.  V plně obsazeném kupé se začíná s konzumací alkoholických nápojů a jsou zde také různé narážky na slečnu co si přisedla kam neměla. Slečna je statečná a dokonce ochutnává jednu z našich lihovin ! Ani se nenadějeme a jsem již v Praze. 

Zde se rozdělujeme na dvě skupiny. Jedna žrací (MCDonald) vedoucí skupiny Filda a druhá skupina gamblerská (Fortuna) vedoucí skupiny Suky ! Nesmím zapomenout na posledního člena naší dnešní výpravy Venkiho, který na nás čeká před nádražím. Cestou k fortuně potkáváme příšerky a další jiné existence. Každý tam vymyslí nějaký tiket a daruje fortuně peníze.  Poté dáváme občerstvení v Potrefené Huse a můžeme se přemístit do vlaku. Zde máme zajištěné místenky (Díky Venki), takže si v pohodě sedneme a můžeme vyrazit!

Konzumace alkoholu přešla do další fáze a tak se začíná i dost hulákat. To se samozřejmě nelíbí ostatním cestujícím a je nám vyhrožováno, že budeme v další stanici nuceni vystoupit. Osobně si naposledy pamatuji Zábřeh na Moravě a poté až Vsetín. Ve Vsetíně tedy vystupujeme a zde na nás již čeká policejní doprovod. Je to dobře, jelikož nikdo neví kudy k zimáku. Před stadionem si nás odchytávají místní Ovcomrdi s nabídkou 10 vs. 10, tohle samozřejmě odmítáme. Nejsme chuligáni, abychom s vámi chodili někam za stadion ! V tom přichází odpověď, že si nás tedy někde odchytnou. S tím já osobně problém nemám. Mlátit se za stadionu nejdu, ale někde při cestě si rozbít hubu nenechám !
Od klubu dostáváme 8 lupenů, které si rozdáme a můžeme na svá místa. Obsazujeme svůj mini sektůrek, který by správně měl být pro 150 lidí, pověsíme naší jedinou dnešní vlajku "Ústečáci" a můžeme o sobě dát vědět. Využíváme ticho v hale, které končí nástupem domácích hráčů na který si domácí fanoušci připravili choreografii. K vidění jsou žluté pásy, nějaké zelené fólie plus vlajky za mě dobré efekt to udělalo. 

Od první minuty fandíme jen co nám síly stačí, ale proti takové přesile nemáme šanci.  Se Slovanem jsem projezdil už mnoho stadionu, ale teprve zde jsem opravdu čuměl s otevřenou držkou. Smekám před fanoušky domácích. Zde se opravdu žádnému týmu nebude hrát dobře a dle mého i v hledišti to budou mít všichni těžké. První třetina končí za stavu 2:1 pro domácí. Většina z nás zůstáva v sektoru a hlídá vlajku. A děláme velice dobře, protože přímo před námi postávají 3 domácí, kteří po naší vlajce pokoukávají. Při odchodu do útrob stadionu jeden vyskakuje a snaží se vlajku strhnout. Naštěstí je vlajka dobře uvázaná a tak to schytává jen jednou poutko. Hned se za domácími vydávám. U místního stánku vzniká menší mela. Popravdě nebýt zde rychle PČR a místní securitka tak si nějaký ten den ve Vsetíně poležím. Je mi i řečeno, že ze Vsetína dneska neodjedu na to už jsem si také zvykl. Za zmíňku stojí, že při této potyčce ze záchodu přichází jeden z našich, který se přidává do této menší strkanice. Dostává jednu mířenou na nos a tím je v podstatě po všem. Rypák umyjeme a rychle zpět do sektoru ! 

O druhé třetině už posedávám v sektoru popíjím místní jemně perlivou vodu. Alkoholu bylo moc a přeci jen nevíme co nás ještě čeká. Domácí si jedou pořád to svoje. Fanděním se baví zkoušejí novinku s rukama. Povedlo se ! Druhá třetina končí za stavu 4:1 pro Vsetín. 
Během přestávky opět hlídáme vlajku. Útok číslo 2. se nekoná a tak může začít poslední třetina ! 

Hned na začátku přichází do našeho sektoru šéfik od PČR s tím, že nám doporučují odejít 5 minut před koncem utkání, že jich je málo a neslibují nám tak hladký přechod na nádraží. Jelikož nezodpovídám pouze za sebe tak procházím každého zvlášť zda je schopný se postavit pokud se něco stane. Už teď vím, že jsem to dělat neměl. Ano nejsme žádný chuligáni, ale zdrhnout 5 minut před koncem utkání ? Hnus. Pár lidí by se mělo zamyslet. Kdo by vám co udělal ? Max dostaneme přes držku, maximálně příjdeme o vlajku, ale nikdo Vás nezabije ! Čas 55:42 a odcházíme. S hlavou dolů opouštím sektor jako poslední. 

Před stadionem jsme opět vyzváni na změření sil za stadionem. Osobně jsem tak nasraný, že pouze jdu směr nádraží a už chci být pryč. Na nádraží sedíme jak zmoklé slepice. Opravdu nejtrapnější den co jsem zažil. Cestu zpět již nebudu komentovat. PČR s námi jede do Velmezu. V Olomouci k nám připojují vagóny s Tribunou Sever. V Praze se nám ztratí jeden člověk a tak rychle vystupuji v Holešovicích a vracím se směr Hlavní nádraží. Zde nastupujeme do taxíku a valíme směr Ústí. 


Všichni si sáhněme do svědomí, protože takhle budeme pro smích celé republice a vlastně už jsme ! 
Máme držet při sobě jako parta a ne se posrat a utéct před problémy ! 

 

Kontakt

slovanultras uste-caci@seznam.cz