Čtvrtfinále Kladno- Ústí n/L

06.03.2016 14:15

 Čtvrtfinále play off

Aneb

Valíme na Kladno !!!

 

Po roce nás čeká opět čtvrtfinále a nyní náš Slovan narazil opět na vítěze základní části a tak je všem jasné, že vyrážíme do Kladna. Od začátku vymýšlíme jak se prezentovat na venkovních utkání. Bohužel nás čas nemilosrdně tlačí a tak si nepřipravujeme žádnou optickou prezentaci. Další problém byl naplnit alespoň jeden autobus. Hold časy, kdy se lidi hlásili ještě před vyhlášením výjezdu jsou pryč ! Za 5 minut dvanáct se přihlašuji ještě lidi a tak je jasné, že do Kladna vyrazí alespoň jeden bus.

 

Zápas číslo jedna !!!

 

Sraz byl naplánován na čtvrtou hodinu odpoledne jako vždy před zimním stadionem. Koukám, že se sešla celkem dobrá sestavička lidí a tak jsem tušil kýbl srandy. Nemýlil jsem se. V autobuse panuje skvělá nálada a cesta plynule utíká. Bohužel nás zastihne nečekané sněžení a už víme, že na zápas nedorazíme včas. Všichni už sledují v autobuse své mobilní telefony a hlídají skóre zápasu. Kladno dává na 1:0 a autobus začíná podporovat naše borce. Do Kladna dorážíme na konci první třetiny. Takže si kupujeme vstupenky a druhá třetina může začít.

Spíkrování si beru na starost já, ale už po deseti minutách přenechám místo Filipovi, jelikož jsem dost společensky unaven.

Co dodat k domácím ? Popravdě nic jsem od nich ani neočekával. Zaplněný sektor na 100% bohužel jich z toho fandí tak čtvrtina a to ještě možná přeháním. Na začátku utkání bylo vytaženo choreo, které jsem uviděl až druhý den na internetu. Na konci utkání odpálená nějaká ta pyrotechnika na oslavu vítězství. Jak jsem už ale psal, dalo by se z toho vytáhnout mnohem víc.

No a co naše fandění ? Na počet 63 kousků slušný support a ocenit hlavně musím fandění až do konce utkání i za stavu 5:1. Při pokřiku „ My jsme Kladno co jste vy“ odpovídáme „První liga jako vy“ a samozřejmě nějaké to posmívání z přilehlé tribuny od kladenských, prostě klasika na kterou jsem já osobně už zvyklí. Po konci utkání se s hráči rozloučíme a vydáváme směr Ústí. Domu se dostávám kolem půl 12 a už se nemohu dočkat zápasu číslo dva !

Zápas číslo dva !!!

 

Jsou tři hodiny dáváme pár kousků v knajpě a opět vyrážíme směr Kladno. Tentokrát přijíždíme včas a tak jsme na svých místech a zápas může začít. Od začátku fandíme na 100% a víme, že nemůžeme nic ztratit. Zápas je velice vyrovnaný, akce střídá akci.
Dáváme gól na 0:1 a v sektoru neskutečná euforie. Pivo lítá vzduchem celkem slušná sprcha.

Bohužel vedení nám nevydrží ani pět minut, ale stejnak fandíme dál, protože vidíme, že kluci bojují jako nikdy. Zápas jde do prodloužení.
K fandění domácích nejde napsat jen to, že opět zklamali, ale to není žádná novinka. Pouze při úvodu hry se prezentovali slušnou argentinou. Jinak opět sektor plný až ke stropu, ale fandí jen čtvrtina lidí.

Začíná prodloužení a pokračuje naše podpora k našemu prvnímu bodíku v této sérii. No co napsat David Tůma dává góla na 1:2 a to co se děje u nás v sektoru je jedna velká fantazie. Neskutečná euforie opět sprcha piv, kterou schytal i jeden člen ochranky, vidí dokonce viníka a nic se neděje, protože kdyby někdo do toho sektoru v tu chvíli vlezl nevyšel by. Hráčům neskutečně děkujeme a Vlčák hází rybičku. Zimák opouštíme jako poslední a začíná neskutečná oslava cestou do Ústí. Do postele se dostávám ve dvě hodiny ráno a že bych měl v pět ráno být vzhůru a jít do kolbenky byla neskutečná představa, ale nakonec jsem to zvládl.

 

Tímto bych chtěl všem zúčastěným poděkovat za dva dobré výjezdy. 

 

Kontakt

slovanultras uste-caci@seznam.cz