První výjezd sezóny 16/17

09.09.2016 09:54

Sezóna se pomalu blížila a tím pádem i náš první výjezd. Destinací byl nedaleký Most a tak nás napadá myšlenka vypravit autobus. Zkoušelo se to, cena byla přijatelná, ale v Ústí bohůžel o ten to způsob dopravy není zájem. Vyhlašujeme tedy výjezd vlakem ! 
Před nádražím se scházíme 15 minut před odjezdem. Pár minut před odjezdem kupuji skupinovou jízdenku pro 10 osob a můžeme vyrazit. Ve vlaku panuje skvělá nálada. Je vidět, že se sešla dobrá parta a všem ty výjezdy hodně chyběli. Během hodiny vystupujeme v Mostě. Před místním nádražím ještě vytváříme společnou fotografii. 

Před výjezdem nám bylo sděleno, že budeme mít vlastní sektor a dokonce vlastní vstup. Volíme tedy k přemístění taxík ještě se třemi členy, abychom zkontrolovali jak to tedy bude. NIC ! Pouhé bláboli ! Proč také tohle v Mostě. Klasika jeden starší pán ve vestě na celý stadion. Zabíráme si tedy sektor a přivazujeme vlajky. Zápas ještě nezačal, ale mám takové tušení, že kolem té 60 se nás určitě sejde. 

Zápas začíná a speaker nasazuje ihned tempo na 100% , chorál střídá chorál. Chorál skončí začíná pokřik. Jsem rád, že to funguje, ale z vlstní zkušenosti vím, že to nejde vydržet celý zápas v tomto tempu. Během první třetiny dostáváme gól na 1:0, ale náš support je stále na kvalitní úrovni. Třetina končí a tak jdeme doplnit tekutiny. Začátek druhé třetiny se blíží, ale koukám kolem sebe a je nás tam polovina. Je to chyba většiny táborů ať už doma nebo venku. Nevidím důvod proč přicházet dvě minut po začátku třetiny. 

No nic. Začala druhá třetina a alespoň v těch 15-20 lidech se snažíme zafandit. Příchází druhá rána v podání gólu domácích na 2:0. Nevadí ! Prohráváme 2:0, ale support se mi zdá ještě lepší. Opravdu stačí 4-5 lidí, aby se mezi sebou hecovali a najednou fandí všichni. Paráda ! Rozjíždíme nový chorálek, který se chytá a myslím, že jsme ho neslyšeli naposledy ! A je to tady mistr Gengel dává první gól této sezony a na tribunách to opravdu hučí. Třetina končí za stavu 2:1.Nebudeme se zdržovat přestávkou a vrhneme se rovnou na poslední třetinu. Fandí se od začátku, ale po čtyrech minutách zvyšuje už na 3:1 Divíšek. Už se bojím, že přestaneme fandit, ale je vidět že většině lidí se předváděná hra líbí a hlavně se přijela bavit fanděním. 

Během 3 a půl minuty vyrovnáváme na 3:3 a tak se bude prodlužovat. Prodloužení se od této sezóny hraje 3vs3 a to je prostě pro diváka paráda. Hráčům ani trenérům to nezávidím. Přeci jen vybrat si 2 obránce a jednoho útočníka nebo obráceně nic jednoduchého. Šance během prodloužení byli, ale žádná nebyla proměněna a tak se jde na nájezdy. Během úklidu ledové plochy opět rozjíždíme nový chorál. Připadá mi to tak, že se baví celá hala. A co říct k nájezdům ? David Bernard to machr ! Co si k Pincovi dovolil to bylo neskutečné. Po vítězném nájezdu už lezou lid na plexi a užíváme si vítězný výjezd ! Po zápase se část skupiny přemístí před autobus, kde čekáme na hráče. Během čekání si něco zařveme. Hráči přicházejí a zaslouženě jim děkujeme za skvělý zápas ! Ještě s hráči pořizujeme společnou fotku a mizíme na vlak ! 




 

 

Kontakt

slovanultras uste-caci@seznam.cz