Report z Mostu

19.01.2016 17:45

Středa 13. ledna byla znamením dalšího výjezdu, tentokrát na severočeské derby do Mostu. Oficiálním výjezdem vlakem se zúčastnilo 9 lidí. Zbytek dorazil do Mostu autami. Ve vlaku panuje dobrá atmosféra a alkoholické se dopíjí velmi rychle. S alkoholem v krvi záznívají ve vlaku první chorály, které trochu znervózní ostatní cestující. 


Jsme v Mostě! I hned se nádražní halou nese pokřik: "Už jsme tady!" Na nádraží se nějak nezdržujeme a vyrážíme k zimáku. Cestou uděláme pár fotek a u benzínky se naše malá skupinka rozchází. Jedna míří do Tesca, druhá na zimní stadion. V tom už vidíme u zimáku, jak vystupují z aut další příznivci Slovanu.


Kupujeme lístky a stěhujeme se dovnitř, kde si zabíráme místo za naší střídačkou. Konečně nastupují hráči a zdravíme v mosteckém dresu Petyho a vzápětí také Kubu Soukupa. V průběhu první třetiny fandíme bez bubnů a nic vážného se neděje.


O přestávce si vyrážíme koupit pivko a někteří z nás i klobásu. V tom rozhodčí hodil buly druhé třetiny a doráží i bubeník. Nervózně přešlapuji ve frontě na klobásu a v tom slyším velkou radost na tribunách!! Jan Kloz posílá Slovan do vedení 1:0! Hned za mnou ve frontě stojí brankář Lukáš Horák (Most, Litvínov), který nevěřícně kroutí hlavou. Klobásu jsem rychle hodil do sebe a s Ondrou vyrážíme rozeřvávat kotel dolů ke střídačce. V tom přichází vyrovnání na 1:1. Skvělých 67 fanoušků Slovanu tento gól nepoloží a fandí dál. Góóól!!! Jirka Kuchler vrací Slovanu vedení a my s Ondrou naskakujeme na mantinel a celá pětka, která vstřelila druhou branku si s námi plácá. To vidí jediný sekuriťák za námi a jde si pro nás. Jelikož nechceme, aby jsme byli vyvedeni po druhé třetině, tak se vracíme zpět do kotle. Já si sedám na zábradlí a děda z ochranky se vrací, že ani tohle nesmím. Tak spouštíme s Ondrou na dědu pár nehezkých pokřiků. Druhá třetina končí.


Na třetí třetinu speakrování bere na starost Luky a Švehlajz. Já, Ondra a občas Kýbl se připojíme pokřik na dědu s ochranky, který si to štráduje k dvou strážníku městské policie a jde žalovat. Policisti zůstavájí na svých místech a fandíme dál. V tom už se na nás, zejména na mě nesou řeči ať přestanu a chovám se. Tohle mě však nebaví s*át si na hlavu a odcházím za branku našeho brankáře Jakuba Soukupa. Dovolím si říct kdyby byl na výjezdě Suky a Honza N., nebo Sajmon, tak se tohle nestane! Za brankou stojí dva chlápci a jeden se furt naváží do našeho týmu, že jsme žolďáci. Po druhé to nevydržím a už mu říkám: "Komu nadává do žolďáků?!" ... po menších slovních přestřelkách dává pokoj a sledujeme hokej. V tom přichází chybné vychození našeho beka Daniela Sobotky a Ondřej Havlíček v poslední minutě vyrovnává - 2:2. 


V prodloužení branka nepadla. V nájezdech mířili do černého jenom domácí, kteří si připisují vítězství 3:2 po nájezdech. 


VLKY

Kontakt

slovanultras uste-caci@seznam.cz