Slovan-Dukla aneb "My chceme ...." !

11.02.2017 22:49

Po středeční výhře na Edenu máme všichni v hlavách zápas s Jihlavou. Den před zápasem zjišťuji, že se do Ústí chystá autobus hostujících fanoušků a tak moc dobře vím, že je důležité se na vše připravit. 
V den utkání jsem v kontaktu s určitými lidmi přeci jen situace se nesmí podcenit. Dvacet minut příjíždím ke stadionu a bohužel příjíždím ve špatnou dobu. V ten okamžik totiž příjíždí i právě zmiňovaný autobus ! 
Z autobusu vystupuje 50 fanoušků z toho cca 30 lidí oblečených v tmavém oblečení. Mířím tedy ke kasám, kde na mě čeká lístek. Po nějakých 5 minutách ve frontě přichází i skupina Jihlavských. Pro mě osobně přichází peklo. Pokřiky tipu " Tak nás tu máte " ! Nic příjemného. Hosté odpalují nějaký ten bengál, a jeden dělobuch, který spouští menší strkanici. Miřím ke vchodu a slyším něco co mě z jedné strany hřálo na srdci, ale také mi to přidělalo dost vrásek "My chceme Suka" ! Je pěkné, že se chtějí tak hodně kamarádit a je Vás moc! 

Zápas začíná ! Akce střídala akci, prostě paráda! Ano, takhle se bojuje. Co se supportu týče, je povedený z obou stran je vidět, že zápas má náboj. V patnácté minutě využíváme přesilovou hru a po gólu Roubase vyhráváme první třetinu 1:0 ! Osobně sektor domácích neopouštím přeci jen třeba se pokusí dostat k nám do kotle a to se nesmí stát. Během přestávky probíhá některým lidem myšlenka dojít si do skoro nehlídaného sektoru hostů pro vlajku. Ano jsou zde v přesile, ale byl by to povedený kousek a hlavně ostuda pro hosty. 

Začíná druhá třetina a snažíme se kluky dohnat k další brance. Sedm minut po začátku třetiny střílí gól na 2:0 Daniel Vrdlovec. Ani branku nestihneme oslavit a už vedeme 3:0 po krásné brance, kterou dává Honza Dalecký.  Neskutečná euforie! Netrvá to ale dlouho a na 3:1 snižuje Jiránek. V ten moment dochází k incidentu na tribuně za střídačkami. Opět selhala securitka ! Bohužel fotky jsou nekvalitní. Nesmíme zapomenout taky na prezentaci hostů, kdy vytahují vlaječky z lesklých papírů. Někdo v kotli říkal, že prezentace na nic za mě ale povedená prezentace. 

Hra pokračuje a svůj druhý gól ve 33 minutě dává legenda Jarda Roubík. Opět nestihneme gól ani oslavit a hosté snižují zásluhou Čachotského na 4:2. Čtyři minuty na to využívá Dukla přesilovku a Čachotský snižuje už na 4:3. Třetina zajímavá, padlo nám 6 gólů, incident na tribuně ! Během pauzy rozdám nějaké to tričko, podívám se na soutěž během přestávky a můžeme pokračovat. 

Poslední třetina začíná a mě je jasné, že je to poslední možnost hostů, aby zaútočili na náš sektor. Hosté si ale od první minuty zápasu našli kamarády v naší securitce a tak se nic zásadního neděje. Na ledě je to však jinak! V čase 50:24 dává hattrick Jardaaa Roubík a já pevně doufám, že dnes ty tři body už pohlídáme. Chyba! V čase 53:29 snižuje na rozdíl jedné branky Protasenja to samozřejmě nakopne hostující fanoušky k lepšímu supportu. Dvě minuty před koncem utkání si berou hosté oddechový čas. Je to tady! Hosté zkoušejí hru bez golmana. Modlím se ať tento stav zůstane. Bohužel v čase 58:43 vyrovnává Jergl. V ten moment vypuknou v sektoru hostů velké oslavy. Po 60. minutách tak zápas končí za stavu 5:5. 


Během pauzy před prodloužení se nic zvláštního neděje a tak se může začít. Prodloužení 3vs3 se mě osobně líbí, ale dneska se hrálo opravdu zbytečně. Tři body mohli zůstat doma, bohužel v čase 61:20 střílí gól na 5:6 Jiří Říha, asistence David Březina. Děkujeme hráčům za bod z utkání, i když mohli být v klidu tři. 

Zápas sice na ledě skončil, ale vše důležité se nyní odehrává v sektoru hostů. Po vítězství odpalují nějaké bengály což se nelíbí místní securitce. To řeší situaci po svém a hosté tak dostávají studenou sprchu. V ten moment přichází první rány. Do všeho toho se přimotají (schválně tři domácí), dva bohužel zůstavají po zadu a tak se do akce pouští jako proti Kladnu jeden nejmenovaný člověk! I když po zápase s Kladnem už větší lidí ví o koho se jedná. Zde ve zmatku hostů rozdává rány dokud není opět vyveden. Dneska je naštěstí jen vyveden z arény! Sečteno podtrženo slušný zápas. Byl to boj jak na ledě tak i v hledišti. Klobouk dolů před hosty, přijelo jich dost a je vidět, že zápas Slovan-Dukla začíná být dost napjatý hlavně tedy v tom hledišti ! 

//Suky



 

Kontakt

slovanultras uste-caci@seznam.cz