Třebíč-Ústí aneb Hlavně neusnout !

22.11.2016 00:22

Už před sezonou se vždy modlím, aby nám vyšla aspoň jedna sobota do Třebíče. Proč ? Důvod je jasný. Skvělá destinace a hlavně nejlepší lidi ! Ještě šest dní před odjzdem to vypadá na pořádnou výpravu vlakem. Na nádraží se nás mělo sejít 10 bohužel, dvoum z nás je nařízená šestá noční a tak víme, že musíme sehnat auto. 
To se nám daří a tímto bych chtěl (Jardovi) poděkovat za skvělý výjezd ! 
No nic scházíme se tedy v 11 hodin v centru, zde vybírám nějakou kačku z Tipsportu plus kupuji jednu láhvinku na cestu. Nasedáme do auta a můžeme vyrazit. 
První zastávka je těsně před Prahou, kde dáváme cigaretu, Luky dává ranní kávu a můžeme pokračovat. Nyní otvíráme láhev, která do nás ale nejde! Kousek před Jihlavou dáváme poslední zastváku a pak Valto Třebíč ! Nesmíme zapomenouz na zastávku v Kamenici, kde navštěvujeme pracujícího Hynka. A nyní opravdu do Třebíče. 
Příjížíme ve čtvrt na 3. Jarda se jde ubytovat a my jdeme přepadnout domácí v jejich knajpě. Zde dáváme dva Radky a můžeme jít vyzvednout Libora a Anglány. Všichni tři už čekají a obědvají v hospůdce na Kopečku, kde si dávám guláš s knedlíkem. Za mě ?! HUMUS ! S knedlíkem bych mohl rozbíjet hlavy, omáčka bez chuti. No co, Lukymu to chutnalo. Jdeme na zimák, kde vyzvedávám 9 lístků ( díky Berny, díky Máro ) a jdeme dát ještě nějaký škopek. 

Dopijeme pivko a můžeme jít na tribunu. Zde ještě navštěvujeme místní fanshop, kde zakupuji puk na památku, ale hned ho předávám domácím, abych ho dovezl domů. Začíná první třetina. Do branky se staví Suky a mám takový pocit, že dnes by to mohlo vyjít. Bohužel po 13 minutách se prosazuje Milfait. K první třetině mohu napsat jen to, poděkujme Sukymu za pouhých 1:0 bo toho zachránil dost. 
Mířím na cigaretu a pokecat s někým z domácích. Zde se nějak zasekávám a přicházím až v polovině druhé třetiny za stavu 2:1. Ani ne minutu před koncem třetiny srovnává na 2:2 David Merta a jsem v ráji. 

Během přestávky opět probíhá debata, kdo by měl vyhrát. Zde domácí, když 8 zápasů doma nevyhráli nebo hosti, když venku nevyhráli za 3 body vůbec.  No říkám na rovinu, že to bude remíza a pak děj se vůle boží. 
Opět navštěvuji fanshop, kde zakupuji odznáček a nějaké samolepky. Třetí třetina může začít. 
Po dvouch minutách otáčíme zápas na 2:3 po krásném gólu Jardy Roubíka a začínáme věřit, že by to opravdu mohlo dneska vyjít. Bohužel po jedenácti minutách vyrovnává Koch po asistenci Zohorny. 
Během posledních sedmi minut se na hřišti nic zajímavého neděje a tak odvážíme minimálně bod za stav 3:3.
Prodloužení trvá přesně 1:07 a gól do sítě domácích dává Berny ! Bomba, Paráda ! Já jsem spokojený a myslím si, že i ostatní hostující fanoušci. 
Po zápase je klasická děkovačka, poděkujeme vše hráčům, také Sukymu a po Bernym je chtěna rybička. Nevyšlo to. Třeba příště. 

Fans domácí : Kotel uprostřed tribuny. Aktivních dle mého názoru kolem 40, ale stále jsou slyšet. A jak řekl po zápase náš trenér. Klobouk dolů, že i po 8 porážkách doma jich dorazí na zimák 1500. Trošku k zamyšlení nemyslíte ? 

Fans hostů : Nás se schází v sektoru za brankou přesně 21. Od první minuty fandíme, ale to nám vydrží tak do minuty páte. Poté do konce zápasu využíváme pouze hluchá místa domácích. Jinak k počtu musím říct, že jsem to nečekal. Třeba se nás tam sejde jednou zase 100 i víc. 





Po zápase se vydáváme na Áčko, kde začíná můj maratón. Pivko střídá pivko, ale v tu chvíli dochází ke střídání a přesouváme se na Siestu. Zde to začíná odpadat a i já mám zapotřebí okusit jak chutná zdejší zem. Zde bych report ukončil, protože osobně bych se napráskal za vytržnictví, odhalování .... je devět ráno a já se probouzím na Salónku. Mám strašnou žízeň. Naštěstí nespím zde sám a tak můžeme pokračovat. Vylezeme z toho pajzlu a hledáme první hospodu, protože žízeň je veliká. Nasedáme do autobusu a zajíždíme opět na Áčko. Sakra ! Zavřeno ! Vojtěšek má vše promyšleno a tak budíme dalšího neřáda, který přináší zlatavý mok. 
Na Áčku dám posledního Radka a můžeme přesně v 10:00 vyrazit zpět do Ústí ! 

Cesta na pohodu. Vůbec nespím ....... probouzím se za Prahou. Zde mě napadá, že nebude špatné zajít tam, kde jsem v sobotu ráno začínál. Po příjezdu do Ústí tedy usedáme do Krijcosu, kde dávám jedno malé 4 rumy a kolem šesté se potácím domů ......

Závěrem. Kdo nebyl může litovat. 

//Suky


 

Kontakt

slovanultras uste-caci@seznam.cz