Výjezd po delší době ! Kladno-Slovan

29.12.2016 13:47

Do nedalékého Kladna se vydáváme pouze jediným dopravním prostředkem a tím je auto. Bohužel, fans scéna v Ústí je na mrtvém bodě. Nemá cenu si nic nalhávat, ale propagace ať už hokeje, fotbalu nebo basketbalu je v našem městě v podstatě nulová ! No nic scházíme se v půl 4 na parkovišti před stadionem. Zde vyjíždí dvě posádky, zbytek je nejpsíše na cestě. 
Cesta na pohodu. Bereme to přes nový úsek dálnice, který se mě líbí. Paráda, hlavně ať to vydrží ! 
Při cestě usínám a probouzím se 15 minut od Kladna . Přeci jen páteční poslední párty v Bažině proběhla jak se patří. Já osobně dorazil domů v 8 ráno a vstával už v 11 jelikož výjezd je výjezd ! 
Kladno ! Zaparkujeme, koupíme lístky ( 70,- ) a míříme ke stadionu. Zde máme čas ještě 40 minut tak se většina fanoušků vydá ochutnat místní občerstvení. Při vstupu na stadion potkáváme místní securitku, která je úplně v pohodě. Odtrhne lístek a žádná kontrola. 

Zápas začíná ! Od začátku třetiny je vidět, že zápas to bude vyrovnaný. Akce střídala akci hned od první vteřiny. Netrvalo to dlouho a Martin Vágner dává gól na 0:1. V ten moment je vidět na hráčích Kladna, že takový vstup do zápasu od našich nečekali. Tři minuty před koncem třetiny bohužel vyrovnává na 1:1 Jánský, ale uznat musí, že gól to byl krásný. První třetina končí ! 

Já osobně přestávám s kouřením a tak nemám důvod jít před stadion. Sleduji tedy kotel domácích, a lidi kolem našeho sektoru. Přeci jen o vlajku přijít nechceme. O přestávce také na kostce dávají sestřih kariéry Jardy Jágra! Je to legenda, zaslouží si to ! 

Začíná druhá třetina ! Mě osobně se předváděná hra ani jednoho týmu nelíbí. Kladno tlačí a naši borci nejsou schopní vyhodit puk. Rozhodčí komentovat nebudu. Nehodlám se vymlouvat na to, že jsme prohráli jen díky nim ! Dvě minuty před koncem třetiny dává svůj druhý gól Jánský. Konec třetiny za stavu 2:1. 

Přestávku trávím opět v našem sektoru. Během přestávky proběhne krasobruslařské představení. Hlavně první pětiletý prcek si pozornost kamer užívá. Pěkné ! Přestávka končí, fanoušci se vracejí na svá místa a hráči jsou připraveni odehrát závěrečnou třetinu. 
Začátek třetiny je podbný té první. Akce střídala akci a bylo vidět, že zkrátka vyrovnat chceme. Přichází 52 minuta a nádherný gól, který záady k brankáři dává Roman Navarra. Opravdu nejkrásnější akce a gól sezóny ! V ten moment obrovská eufórie v našem sektoru. Nastává ale přesilovka domácích 5 na 3 a všech 46 fanoušků se v tuto dobu modlí. Kladno početní výhodu nevyužívá ! Třetí třetina končí a na 100% si odvezeme bod. Zlatý bod ! 

Rolba upravý ledovou plochu a můžeme pokračovat. Hned ze začátku dostáváme domácí pod tlak bohužel šance neproměníme. Z protiútoku posílá přihrávku Petr Ton na Drtinu a dostáváme gól na 3:2. 
Nevadí hráčům děkujeme netradiční děkovačkou. Lidé zvedají šály nad hlavy a mlčí. Mě osobně se tohle nelíbí! Přeci jen, kdo čekal z Kladna bod? Hráči nám děkují a nakonec si přeci jen zařveme Hoši Děkujem ! 

Pár slov k domácím ! 

Kotel se nachází za druhou z branek. Celá tribunu je narvaná, bohužel nemohu říct, kolik jich přesně fandí. Velká škoda je, že se kotel není veden kvalitním speakrem, protože potenciál tam je. Při každém jejich gólu odpalují stroboskop! Fandí vlastně neustále. Ještě taková chybička. Myslím, že dorazila solidní návštěva, tak je škoda nezapojení okolních tribun. 

Co říci k nám ? 

Osobně jsem věřil, že naplníme autobus. Bohužel nahlásilo se nám 16 lidí! V den výjezdu se mi poprvdě ani nikam nechce, protože se bojím toho kolik nás bude. Jako vždy jsem i nyní vyrazil a z počtu 46 fanoušků jsem nadšený. Vím nejsme Motoráci, MEO fans, Prostějov, ale stále si myslím, že máme slušné počty. 
Fandíme od začátku zápasu, jsou tam nějaké hluchá místa, ale s tím jsem počítal. Musím též poděkovat bubeníkovi. Bylo vidět, že ho prostě potřebujeme na udržení rytmu. Takže díky Ondro ! A nesmím zapomenout na Lukáše, který zápas dobře vedl jako speaker ! Děkuji také všem, kteří do Kladna dorazili ! 

Při cestě domů se zastavujeme ve Slaným u Kauflandu, kde kupujeme něco k jídlu a odpálí se zde dva bengály ! Ve 22:15 jsem konečně doma ! 


 

//Suky
 

Kontakt

slovanultras uste-caci@seznam.cz