Výlet do Frýdku

01.12.2016 16:11

Je 10 hodin ráno a rtuť na teploměru ukazuje příjemných -3°C, prostě ideální počasí na výjezd do dalekého Frýdku Místku. Scházíme v centru města do kufru naházíme batohy, bundy a můžeme vyrazit směr Praha ! 
Cesta na pohodu. Probíráme situaci kolem Klozika a celkově jak to s klubem vypadá. Jája koukám statečně na mašinku Tomáše. Opět jako při výjezdu do Třebíče volíme první zastávku několik kilometrů před Prahou. Zde si dáváme kávu, cigaretu, nebo lentilky ( Jája ) a můžeme pokračovat. 
Nedaleko sjezdu na Jihlavu dáváme pauzičku na nějaké to uvolnění + se také pouštíme do konzumace nějakého toho destilátu. 
Je něco málo po jedné hodině a je čas na oběd. Stavíme tedy kousek za Brnem na motorestu Rohlenka, kde si dáváme do pupku. Já volím hranolky s obalovaným hermelínem a polévka v podobě vývaru nesměla chybět. 
Nacpeme si nácky, Jája pozlobí v dětském koutku v MC Donalndu a může opět vyrazit. Mohu říct, že to opravdu valíme co se dá a něco málo před čtvrtou hodinou se objevujeme před místním stadionem. 

Plán zní jasně. Dojít si pro lístky a dostat se na stadionu. Lístky nám předává sám Berny ( Děkujeme ), ale nastal zásadní problém. Hraje se až od 18.00 ! Opět jako v září se řídíme naším klubovým webem a zase tu jsme o hodinu dříve. NIc vydáváme se tedy vedle do OC, kde hledáme nějaké posezení. Zjišťujeme, že v celém cetru neprodávají nic alkoholického a nejsme hulváti, abychom lezli nakupovat do nějakého supermarketu. Tak se já, Luky a Jarda vydáváme do hospůdky 3 minuty od zimáku. Hospůdka vypadá útulně a celkem i draze. Dáme si Krušovice a půl hodiny před zápasem se vracíme zpět. Ještě při odchodu navštěvuji místní WC, kde mě zaráží obrázky na zdi. 
Procházíme turnikety, proběhne prohlídka batoho, ale i příme osahávání od securtiky z Třince a můžeme pokračovat. Že jsem takové prase a vždy, když mě ohmatávají tak u toho dělám líbivé zvuky. No nic zápas začíná. Ze začátku se snažíme využít hluchá místa domácích. Těch není příliš, ale podle mě v září to bylo lepší. První třetina nic nepřináší a tak jdu dát škopek a cigošku. 

Co dodat k druhé třetině. Pěkné bylo, že napadalo hodně gólů. Celkem čtyři góly a v každé brance skončili dva puky. Mě tohle opravdu nebaví. Dáme gól na 0:1 paráda. Tři minuty na to domácí vyrovnávají. Další tři minuty domácí vedou. Patnáct vteřit a 2:2. Je to prostě humus. Proč nedokážeme dát gól, ustát nějak tlak domácích a pak tam plácnout další. Ne to prostě nejde. Dáme gól a budeme posraný u své branky a nedokážeme si přihrát na metr. Nic třetina končí jdu pouze na WC, kde obdivuji samolepku z produkce HZ. Vím o ní déle, ale dnes jsem jí viděl poprvé LIVE. Škoda jen, že jí neocení domácí a jsou poničené. 

 

Na konci přestávky se podívám ještě na místní přestávkovou soutěž, která se mi velice líbí. Dvě kárky, dva řidiči, kdo dřív obkrouží hřiště vyhrává. Zajímavé. Hráči jdou na led a třetí třetina může začít. 

Hra opět nemastná, neslaná a po sedmi minutách dostáváme gól na 3:2. V tento moment mě probíhají myšlenky sundat vlajku x nesundat vlajku, fandit x nefandit ? Rozhoduji se vlajku ponechat na zábradlí a stále nějakým způsobem podpořit kluky k nějakému bodu. 
Šest minut před koncem utkání dostáváme gól na 4:2 a v tento moment sundvám a uklízím naší zástavu. Z ochuzu na brankou se ozývají domácí s nějakou narážkou, ale vůbec si toho nevšímáme. Posledních 6 minut prosedíme jako normální fanoušci. Je po zápase ! Domácí se radují, naši borci nám příjíždí poděkovat za podporu. Co musím říct poprvé za 13 let jsem hráčům nezatleskal. Proč bych to dělal? V tuto chvíli mám naježděno přes 2000km ( 3měsíce ) a ani jednou nedokážeme vyhrát za tři body ? Tohle není normální něco se buď děje ve vedení nebo přímo v kabině. Jinak malého Jáju ten hokej také děsně bavil ! 

Vycházíme tedy z haly a míříme k autu. Venku zima jak v Rusku a na autě minimálně 20 čísel sněhu. Nejhorší cesta co jsem kdy zatím zažil. Vánice jak prase, silnice neprotažené, takže po dálnici max 60, protože jsou důležitější věci. Během cesty do Prahy zastvujeme na kafe, poté na cigošku a přemýšlíme, kde zakotvíme. V jednu chvíli vyhrála myšlenka přespat v Humpolci a dopoledne vyrazit do Ústí. Nakonec se shodneme, že bude lepší pádit do Ústí. Přeci jen práce je práce. V 03:00 příjíždíme do Ústí značněni unaveni. 

Zavěrem bych poprosil všechny fanoušky ústeckého hokeje pojeďte s námi do Litoměřic ! Pojďme vytvořit alespoň dobrou atmosféru, když už předváděná hra nestojí za to ! 

Sraz : 14:30 západní nádraží 
Odjezd : 14:47 
Cena : cca 50,- + 60,- (vstupenka) 



//Suky

































 

Kontakt

slovanultras uste-caci@seznam.cz