Výlet do Prahy ! Slavia - Ústí

15.11.2016 12:08

Den před zápasem se domlouváme, že vyrazíme za klukama do Prahy. Je to blízko (necelá hodinka cesty) tak proč nepodpořit naše borce. Bohužel mám noční a tak neprobíhá žádná konzumace před ani během výjezdu. 
Z Ústí vyrážíme něco málo po 16 hodině. Nebereme to přes Lovosice, ale přes Velemín co se ukázalo jako chyba. Zdržení cca 10 minutek. No mohlo to být i horší. 
Cestou se zastavujeme u MCDrive, kde si část posádky nakoupí něco "dobrého". Kolem půl 6 vjíždíme do Prahy, jenže vyznat se v tomhle světě to chce pevné nervy. No stadion nacházíme kolem šesté hodiny. Úkol číslo dvě, najít místo na zaparkování. 
Platit za stání se nám nechce a tak volíme parkoviště cca 10 minut od stadionu. Z auta bereme bundy, dresy, a rychle na zimák. Už když procházíme kolem haly mám skvělou náladu. Před stadion jsou slyšel kupodivu hostující fanoušci. 
Kupujeme vstupny za "krásných" 90,- a vycházíme schody ke vchodu. Góóóól ! Bohužel v naší brance. 

Neuběhne ani pět minut a David Šafránek dává svůj druhý gól do naší branky. Nic třetina končí a jdeme se ohřát místním svařáčkem. Popravdě vůbec si dnešní výjezd neužívám a mohu říct, že je to poprvé v životě co mě to opravdu nebaví. Nevím zda je to tím, že se nemohu normálně napít nebo tím, že člověk prostě jede ven a ví, že prostě když přiveze bod bude rád. Popravdě dnes to byl můj devátý výjezd v sezoně ze 13 možných a náš Slovan je jediné mužstvo, které venku neurovalo ani jednu výhru za tři body. Asi by to chtělo začít něco dělat. Dobrý končí přestávka a začíná nám druhá třetina. 
Po pěti a půl minutách využívá přesilovou hru Honza Dalecký a necelé tři minuty na to vyrovnává Honza Kloz na 2:2. Opravdu z těch 7-8 minut mám výborný pocit a říkám si to musela být sprcha v kabině. Nonebudeme si nic nalhávat dvě a půl minuty se opět domácí dostávají do vedení po střele Pavla Kolaříka. Hra odpovídala tak na zápas Děčín-Sokolov bída hnus. Pět minut před koncem třetiny zvyšuje už na 4:2 Antonín Dušek. Konec druhé třetiny. 

Je mi z toho opravdu zle takže dávám cigaretu a jdu opět do haly. Opravdu jsem si myslel, že po tom srovnání na 2:2 začne ústecké peklo, ale hrát 7-8 minut z 60 minut to nejde ! Třetí třetina začíná. Pevně věřím, že kluci zabojují a dočkáme se nějakého dramatu. Chyba ! Pět minut stačilo na to, aby mé sny pohřbil Knot. Za stavu 5:2 už se zápas dohrává, osobně nevidím nějakou shanu o to snížit případně zápas zdramatizovat. K vidění je bitka mezi Bačou a Přindišem. A poté čtyři minuty před koncem snaha o bitku mezi Endálem a Husákem. 
Zápas končí. Hráčům zatleskáme, a mizíme domů. Kolem půl 10 se dostáváme domů. 


Fans domácí: Taková ta klasika. Nic se nezměnilo od mé poslední návstěvy. Osobně jsem fanoušek Slavie (fotbal) takže dost pokřiků znám přímo. Fandí celý zápas a na ten počet dobré. Samozřejmě může být vždycky lépe. Můj obdiv mají hlavně za to, že hráče podpořili i v tom nejhorším období a snad už bude jenom lépe! Počítám cca 40-50 fandících. 
Fans hostí: Co napsat k nám. Je vidět, že bez bubnu co by nám udával rytmus jsme v prdeli. Zakřičíme si Slovan, Ústí, Ústí nad Labem ..... ale s nějakým chorálem se nechytáme a to je velká škoda. Další chyba ! Na tribuně se nás nachází 68! Krásné číslo, ale nedokážeme prostě být jako skupina, ale tohle je problém většiny táborů ve všech sportech. Počítám, že aktivně fandilo maximálně 30 lidí zbytek se občas přidal.

Můj osobní názor je, že klub nepřestanu podporovat, ale hoši by si měli uvědomit, že ty lidi to stojí peníze, úsilí o nervech nemluvím. Není to sranda si vzít volno v práci odjed do Frýdku vlakem, vyhrávat 3:6 po druhé třetině a prohrát 7:6. Pak přijet do Ústí a nadělávat si hodiny, aby člověk mohl jet druhý den do Litoměřic, kde po první třetině vedeme 2:4 a prohrajeme 5:4. Opravdu bych některé hráče poslal na měsíc do fabriky, aby si to uvědomili. Pokud v sobotu neporazíme venku Třebíč tak se děj vůle boží ! 

//Suky






























 

Kontakt

slovanultras uste-caci@seznam.cz